Dogodki

22. Tabor slovenskih otrok po svetu

Vabimo te, da se nam pridružiš na 22. taboru slovenskih otrok po svetu. Dogodek je namenjen mladim, med 10. in 15. letom starosti, ki živijo izven meja Republike Slovenije in imajo slovenske starše ali stare starše. Še letos ostajamo v bližini Kobarida, v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Kavka, vendar bomo raziskali druge kraje severozahodne Slovenije. Tabor bo potekal od 28. julija do 4. avgusta 2018. Ocenjujemo, da nas bo na taboru približno 50. Voditelji skupin so bivši udeleženci, ki tabor dobro poznajo, saj so se ga v preteklosti že večkrat udeležili. S tem dosežemo boljšo povezanost znotraj celotne skupine ter še dodatno razvijamo samostojnost in odgovornost udeležencev. Na taboru v dopoldanskem času izboljšujemo znanje slovenščine, popoldan pa v medsebojnem druženju spoznavamo kulturno in naravno dediščino Slovenije. Osrednji namen tabora je krepitev zanimanja in ljubezni do Slovenije in slovenskega jezika. Izkušnjo slovenstva obogati prijetno druženje s slovenskimi vrstniki, ki živijo po svetu. Pogovorni jezik na taboru je slovenski, toplo dobrodošli pa ste tudi tisti, ki (še) ne govorite ali ne razumete slovensko.

Kaj bomo počeli?

  • izboljšali naše znanje slovenskega jezika (šola slovenskega jezika in kulture v treh nivojskih skupinah glede na predznanje slovenščine) in bolje spoznali kulturo ter zgodovino okolice
  • spoznavali bomo okolico (vodeni ogled v Livek in Drežnico, pohod po učni poti S. Gregorčiča)
  • se zabavali in družili v različnih ustvarjalnih delavnicah (preživetje v naravi, postavljanje zavetišč, izdelava Kobariških štrukljev)
  • uživali v druženju, športnih aktivnostih in igranju družabnih iger

Kako se prijavim?

Pošlji izpolnjeno prijavnico na moj e-naslov: luka.klopcic@slokongres.com. Rok prijave je do 20. maja 2018 oz. do zapolnitve prostih mest. Prijavnico najdeš na spletni strani Svetovnega slovenskega kongresa: www.slokongres.com. Prijavnico lahko pošlješ tudi z navadno pošto na naslov: Svetovni slovenski kongres, Cankarjeva 1/IV, 1000 Ljubljana. Za vsa morebitna vprašanja ali informacije sem Vam na voljo vsak delovnik od 8.00 do 15.00 ure na telefonski številki 00386 1 24-28-552 oz. 011 386 1 24-28-552 (ZDA in Kanada) ali zgornjega e-naslova.