Strokovne konference – novinarji

Konference slovenskih novinarjev iz sveta in Slovenije

Cilj strokovnih konferenc SSK je odkrivanje in povezovanje slovenskih talentov doma in po svetu. V želji, da analiziramo in pripomoremo k spremenjenemu odnos slovenskih medijev in politikov do rojakov po svetu, smo prvič zbrali strokovnjake s področja časnikarstva, spletnih portalov in drugih sredstev javnega obveščanja.

Slovenske novinarje oziroma novinarje slovenskega rodu najdemo v številnih državah po svetu, kjer so zaposleni pri slovenskih medijih ali pri zelo uglednih tujejezičnih medijskih hišah (ORF, RAI, Corriere della sera, BBC…), kjer so si pridobili veliko specifičnih znanj in izkušenj. Medsebojni stik, izmenjava mnenj in pogledi teh novinarjev na Slovenijo so koristni za vse, ki se v Sloveniji ukvarjajo z novinarstvom. Prav tako bi morala tovrstna problematika zadevati vse, ki se ukvarjajo s slovensko politiko, še najbolj tiste, ki so v državnih strukturah zadolženi za stike z javnostmi.

Zadnje objave

Novinarji

I. Konferenca slovenskih novinarjev iz sveta in Slovenije

Dvodnevna Konferenca slovenskih novinarjev iz sveta in Slovenije je potekala 27. in 28. septembra 2012, v prostorih RTV Slovenija v Ljubljani. ...