Konferenca slovenskega planinstva doma in po svetu

Konferenca slovenskega planinstva doma in po svetu

Kamorkoli je zaneslo naše rojake po svetu so s seboj odnesli podobo naših planin in gora. Naj bo to v pesmih ali kot del dragocenega spomina na hojo v gore, vsekakor je način življenja z naravo in sočlovekom.

V marsikateri slovenski skupnosti izven Slovenije je ljubezen do gora ostala tudi način druženja in vživljanja v novo družbo. Ostala je kot vez z domovino in pomemben del naše narodne identitete.

Kjerkoli se je slovenski človek ustalil je iskal gore, vez z višino in premagovanje strmin – vez s ponotranjenim slovenskim Triglavom. In ne nazadnje – ves svet pozna Slovence po izjemnih alpinističnih dosežkih, pogumu, enkratnih odpravah na najvišje vrhove in po osvajanju najbolj zahtevnih plezalnih smeri.

Zadnje objave

Planinstvo

Planinstvo kot vez z domovino - 120 let organiziranega planinstva v ...

Leto 2013 je za Planinsko zvezo Slovenije in slovensko planinsko organizacijo slovesno leto, saj praznujeta 120 let od začetka organiziranega ...

Planinstvo

Slovensko planinstvo doma in po svetu

Slovenska konferenca SSK je v dneh od 26. do 29. junija na Bledu in drugih krajih po Gorenjski v sodelovanju in ob podpori Urada Vlade RS za ...