Dogodki

23. Tabor slovenskih otrok po svetu

Vabimo te, da se nam pridružiš na 23. Taboru slovenskih otrok po svetu, ki bo potekal od 27. julija do 3. avgusta 2019. Tokrat tabor pripravljamo v sodelovanju s šolo preživetja Laris Survival School v bližini Ivančne Gorice. Dogodek je namenjen mladim, med 10. in 15. letom starosti, ki živijo izven meja Republike Slovenije in imajo slovenske korenine.

Ocenjujemo, da nas bo na taboru približno 40. Voditelji skupin so bivši udeleženci, ki tabor dobro poznajo, saj so se ga v preteklosti že večkrat sami udeležili. Na taboru v dopoldanskem času bogatimo znanje slovenščine, popoldan pa spoznavamo kulturno in naravno dediščino Slovenije. Osrednji namen tabora je krepitev zanimanja in ljubezni do Slovenije in slovenskega jezika.

Izkušnjo slovenstva obogati prijetno druženje z vrstniki iz različnih delov sveta. Pogovorni jezik na taboru je slovenski, toplo dobrodošli pa ste tudi tisti, ki (še) ne govorite ali ne razumete slovensko.

KAJ BOMO POČELI:

  • izboljševali znanje slovenskega jezika (pouk slovenščine v treh nivojskih skupinah v katere so udeleženci razporejeni glede na njihovo predznanje)
  • spoznavali zgodovinske, kulturne in naravne zanimivosti okolice (samostan Stična, Jurčičeva rojstna hiša, izvir reke Krke)
  • se zabavali ob različnih ustvarjalnih delavnicah (postavljanje zavetišč, izdelovanje zapestnic, spoznavanje rastlin, peka kruha v naravi)
  • uživali v druženju, športnih aktivnostih in družabnih igrah

Starši oz. predstavniki društev sami poskrbijo za prihod otrok na mesto tabora.

KAKO SE PRIJAVIM

Prijavnice so na voljo na naši spletni strani www.slokongres.com. Prijave zbiramo do 20. maja 2018 oz. do zapolnitve prostih mest na naslovu: Slovenska konferenca SSK, Zaloška 59, 1000 Ljubljana ali po e-pošti: luka.klopcic@slokongres.com.

Za vse ostale informacije sem na voljo na telefonski številki 00386 1 24 28 552 oz. 011 386 1 24-28-552 (ZDA in Kanada) ali po elektronski pošti luka.klopcic@slokongres.com.