Dogodki

26. Tabor slovenskih otrok po svetu

Vabimo te, da se nam pridružiš na 26. Taboru slovenskih otrok po svetu, ki bo potekal od nedelje, 24. julija, do petka, 29. julija 2022. Potekal bo v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Kavka v bližini Kobarida.

Dogodek je namenjen mladim, med 9. in 15. letom starosti, ki živijo izven meja Republike Slovenije in imajo slovenske starše ali stare starše. Ocenjujemo, da nas bo na taboru približno 30, kar je tudi zgornja omejitev števila udeležencev.

Voditelji skupin tabor dobro poznajo, saj so se ga v preteklosti že večkrat tudi sami udeležili.

Na taboru v dopoldanskem času izboljšujemo znanje slovenščine, popoldan pa v medsebojnem druženju spoznavamo kulturno in naravno dediščino Slovenije. Osrednji namen tabora je krepitev zanimanja in ljubezni do Slovenije in slovenskega jezika. Izkušnjo slovenstva obogati prijetno druženje s slovenskimi vrstniki, ki živijo po svetu. Pogovorni jezik na taboru je slovenski, toplo dobrodošli pa ste tudi tisti, ki še ne govorite ali ne razumete slovensko.

Kaj bomo počeli?

  • dopoldanski pouk slovenščine v nivojskih skupinah
  • popoldanski pohodi in ogledi
  • postavljanje zavetišč
  • izdelava Kobariških štrukljev
  • športne aktivnosti
  • druženje, družabne igre
  • in še več!

CŠOD Kavka

Prispevek

Prispevek za udeležbo na taboru: prvi otrok 190 EUR, vsak nadaljnji 170 EUR (velja za družine, sorodnike in ostale skupinske prijave, če so poslane z istega e-naslova). Vključuje polni penzion, bivanje, animacijo, pohode, delavnice, prevoze z avtobusom, oglede in vstopnine.

Za ostale informacije smo na voljo na telefonski številki 00386 1 24 28 552 (Luka Klopčič) oz. 011 386 1 24-28-552 (ZDA in Kanada) ali po elektronski pošti luka.klopcic@slokongres.com

Aktivnosti na prostem

Kako se prijavim?

Izpolni spodnjo prijavnico in jo pošlji! Prijave zbiramo do 20. maja 2022 oz. do zapolnitve prostih mest.

OBVESTILO: Zaradi velikega zanimanja za tabor so zagotovljena prosta mesta zapolnjena. Če želite, da vašega otroka uvrstimo na čakalno listo, me kontaktirajte na e-naslov: luka.klopcic@slokongres.com. V primeru, da se kateri od že prijavljenih udeležencev ne bi mogel udeležiti, vas bomo obvestili o prostem mestu. Hvala za razumevanje.

Prevoz do lokacije

Pričakujemo, da bodo starši oz. predstavniki društev sami poskrbeli za prihod otrok na mesto tabora.