Dogodki

27. Tabor slovenskih otrok po svetu

Vabimo te, da se nam pridružiš na 27. Taboru slovenskih otrok po svetu, ki bo potekal od nedelje, 9. julija, do petka, 14. julija 2023, v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Rak v bližini Cerknice.

Dogodek je namenjen mladim, med 9. in 15. letom starosti, ki živijo izven meja Republike Slovenije in imajo slovenske starše ali stare starše. Ocenjujemo, da nas bo na taboru približno 30, kar je tudi zgornja omejitev števila udeležencev.

Voditelji skupin tabor dobro poznajo, saj so se ga v preteklosti že večkrat tudi sami udeležili.

Na taboru v dopoldanskem času izboljšujemo znanje slovenščine, popoldan pa v medsebojnem druženju spoznavamo kulturno in naravno dediščino Slovenije. Osrednji namen tabora je krepitev zanimanja in ljubezni do Slovenije in slovenskega jezika. Izkušnjo slovenstva obogati prijetno druženje s slovenskimi vrstniki, ki na Tabor pridejo iz različnih držav sveta. Pogovorni jezik na taboru je slovenski, toplo dobrodošli pa ste tudi tisti, ki še ne govorite ali ne razumete slovensko.

Kaj bomo počeli?

  • dopoldanski pouk slovenščine v nivojskih skupinah
  • popoldanski pohodi in ogledi
  • spoznavali bomo kuhinjo Notranjske in običaje okolice
  • športne aktivnosti v naravi
  • druženje, družabne igre
  • in še več!

CŠOD Rak

Prispevek

Prispevek za udeležbo na taboru: prvi otrok 220 EUR, vsak nadaljnji 200 EUR (velja za družine oz. sorodnike – enkratna skupinska prijava, ki je poslana z istega e-naslova). Vključuje polni penzion, bivanje, animacijo, pohode, delavnice, prevoze z avtobusom, oglede in vstopnine.

Za ostale informacije smo na voljo na telefonski številki 00386 1 24 28 552 (Luka Klopčič) oz. 011 386 1 24-28-552 (ZDA in Kanada) ali po elektronski pošti luka.klopcic@slokongres.com

Aktivnosti na prostem

OBVESTILO: Zaradi velikega zanimanja za tabor so zagotovljena prosta mesta zapolnjena. Za več informacij oz. če želite, da vašega otroka uvrstimo na čakalno listo, nas kontaktirajte na e-naslov: luka.klopcic@slokongres.com. Hvala za razumevanje. 

NOTICE: Due to the great interest in the youth camp, the guaranteed free places are filled. For more information or if you want your child to be placed on the waiting list, please contact us to: luka.klopcic@slokongres.com. Thank you for your understanding.

Prevoz do lokacije

Pričakujemo, da boste starši oz. predstavniki društev sami poskrbeli za prihod otrok na mesto tabora.