Dogodki

28. Tabor slovenskih otrok po svetu

Vabimo te, da se nam pridružiš na 28. Taboru slovenskih otrok po svetu, ki bo potekal od nedelje, 7. julija, do petka, 12. julija 2024, v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Radenci ob Kolpi.

Dogodek je namenjen mladim, med 9. in 15. letom starosti, ki živijo izven meja Republike Slovenije in imajo slovenske starše ali stare starše. Ocenjujemo, da nas bo na taboru približno 40, kar je tudi zgornja omejitev števila udeležencev.

Voditelji skupin tabor dobro poznajo, saj so se ga v preteklosti že večkrat tudi sami udeležili.

Na taboru v dopoldanskem času izboljšujemo znanje slovenščine, popoldan pa v medsebojnem druženju spoznavamo kulturno in naravno dediščino Slovenije.

Osrednji namen tabora je krepitev zanimanja in ljubezni do Slovenije in slovenskega jezika. Izkušnjo slovenstva obogati prijetno druženje s slovenskimi vrstniki, ki na Tabor pridejo iz različnih držav sveta. Pogovorni jezik na taboru je slovenski, toplo dobrodošli pa ste tudi tisti, ki še ne govorite ali ne razumete slovensko.

Kaj bomo počeli?

  • dopoldanski pouk slovenščine v nivojskih skupinah
  • popoldanski pohodi in ogledi
  • spoznavali bomo kuhinjo Bele krajine in njeno kulturno dediščino
  • športne aktivnosti v naravi
  • druženje, družabne igre
  • in še več!

CŠOD Radenci

Novo!

Vsi udeleženci tabora bodo imeli možnost kasnejšega druženja po internetu! Na ta način se bo še okrepila povezanost med otroki in animatorji, prav tako pa bodo s tem utrjevali znanje slovenskega jezika.

Predvidena so štiri srečanja preko Zoom povezave v mesecu oktobru in decembru 2024 ter februarju in aprilu 2025. Vse podrobne informacije bodo dobili udeleženci ob koncu tabora.

Prispevek

Prispevek za udeležbo na taboru: prvi otrok 220 EUR, vsak nadaljnji 200 EUR (velja za družine oz. sorodnike – enkratna skupinska prijava, ki je poslana z istega e-naslova). Vključuje polni penzion, bivanje, animacijo, pohode, delavnice, prevoze z avtobusom, oglede in vstopnine.

Za ostale informacije smo na voljo na telefonski številki 00386 1 24 28 552 (Luka Klopčič) oz. 011 386 1 24-28-552 (ZDA in Kanada) ali po elektronski pošti luka.klopcic@slokongres.com

Prevoz do lokacije

Pričakujemo, da boste starši oz. predstavniki društev sami poskrbeli za prihod otrok na mesto tabora.

OBVESTILO: Zaradi velikega zanimanja za tabor so zagotovljena prosta mesta zapolnjena. Prijava na čakalno listo tudi ni več možna. Če želite za naslednjo izvedbo tabora biti obveščeni o datumih zbiranja prijav, nam pošljite spodnje podatke. Hvala za razumevanje. 

NOTICE: Due to the great interest in the youth camp, the guaranteed free places are filled. Registrations on the waiting list are also no longer possible. If you would like to be informed about the dates for collecting applications for the next camp, please send us the information below. Thank you for your understanding.

Podatki za obveščanje o izvedbi tabora v letu 2025

Polja označena z * so obvezna!