Dogodki

Bralno-risalni natečaj 2019 je odprt za prijave

V letu 2019 smo pripravili bralno-risalni natečaj, ki je namenjen otrokom do 15. leta starosti. Otroci sami ali s pomočjo staršev preberejo besedilo koroške ljudske pravljice z naslovom Hvaležni medved (besedilo pravljice najdete na koncu objave natečaja) in za natečaj pripravijo risbo oz. sliko na listu formata A4 z motivom iz pravljice, ki se jim je najbolj vtisnil v spomin. Rišete oz. slikate lahko s svinčniki, barvnimi svinčniki (barvicami), flomastri, voščenkami, vodnimi barvici ali akvareli – izbira je prepuščena vam, pomembno je le, da se ob ustvarjanju zabavate.

Risbo opremljeno z imenom, priimkom, naslovom in starostjo avtorja nam posredujte po pošti na naslov: Slovenska konferenca SSK, Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana ali skenirano na e-naslov: luka.klopcic@slokongres.com.

Natečaj je odprt do 20. oktobra 2019, vsi sodelujoči posamezniki pa bodo prejeli knjižne nagrade. V primeru, da bodo na natečaju sodelovale vrtci oz. šole, prejme skupina oz. razred izbor otroških oz. mladinskih knjig, nagrado v imenu skupine pa prevzame mentor oz. vodja skupine.

Vse prejete risbe bomo po zaključku natečaja objavili na naši spletni strani.