Dogodki

Dobrodošli doma 2023

Dragi Slovenci in prijatelji Slovenije, dobrodošli doma v Sloveniji!

Vljudno vas vabimo na tradicionalni praznik Slovencev iz domovine, zamejstva in izseljenstva Dobrodošli doma, ki bo v soboto, 1. julija, v Občini Vipava.

Srečanje Slovencev se bo začelo v Ljubljani že v četrtek, 29. junija, ko bo dopoldne Vseslovensko srečanje v Državnem zboru Republike Slovenije, popoldne pa odprtje fotografske razstave in koncert v NarodnI in univerzitetnI knjižnicI. Nadaljevalo se bo v petek, 30. junija, s posvetom o narodni identiteti. Zaključilo se bo tudi v Ljubljani, in sicer v nedeljo, 2. julija, z 29. Taborom Slovencev po svetu.

Osrednja prireditev bo v soboto, 1. julija, v Lanthierijevem dvorcu, v Vipavi. Na različnih prizoriščih se bo odvijal pester program: razstave, delavnice in igre za najmljajše, plesna delavnica za starejše, nastopi solistov, duetov, zborov, folklornih skupin. Ves dan bo možnost ogledov Vipavske doline in degustacije njenih dobrot. Tudi ‘vrnjeni’ izseljenci se bodo predstavili na stojnicah. Večer se bo zaključil s koncertom Adija Smolarja in predskupine Baires polka iz Argentine.

Ne zamudite srečanja z rojaki – lepo bo!

Organizator

Izseljensko društvo Slovenija v svetu

Soorganizatorji

Svetovni slovenski kongres | Rafaelova družba | Slovenska izseljenska matica

Pokrovitelj

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

Gostitelj

Občina Vipava

Urad za Slovence po svetu