Dogodki

Globalno gospodarstvo v času pandemije in po njej

Svetovni slovenski kongres, v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, vas vljudno vabi na predavanje dr. Igorja Cesarca z naslovom

»Globalno gospodarstvo v času pandemije in po njem«

ki bo v petek, 18. septembra 2020, ob 11. uri,

v Mali dvorani Ekonomske fakultete v Ljubljani.

Dogodek bo moderiral prof. dr. Mojmir Mrak.

Predavanje pripravljamo v okviru projekta Cikel predavanj 2020: Uspešni Slovenci po svetu, s katerim želimo predstaviti rojake, ki vsak na svojem področju uspešno delujejo na različnih koncih sveta. Dr. Igor Cesarec je podpredsednik na oddelku za globalne ekonomske raziskave pri ameriški banki Citigroup v New Yorku. V preteklosti je delal v investicijski banki Morgan Stanley v Londonu, raziskovalno pa se je udejstvoval v organizacijah kot so International Monetary Fund (IMF), National Bureau for Economic Research (NBER) in Harvard University.

Mojmir Mrak je Jean Monnet Chair profesor na Univerzi v Ljubljani, poleg tega pa predava še na univerzah na Dunaju in Dijonu. Več o sodelujočih na dogodku si lahko preberete v priloženem vabilu.

Dogodek bomo organizirali v skladu s posebnimi priporočili NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, zaradi česar je število mest omejeno.

Da si zagotovite udeležbo vas prosimo, da se prijavite preko OBRAZCA do 14. septembra 2020 (prijava je obvezna).