Dogodki

Nagradni natečaj za mlade rojake po svetu 2021: "Prijateljstvo"

V letu 2021 smo za mlade pripravili bralno-risalni natečaj »Prijateljstvo«. V lanskem letu so mladi slovenski lutkarji iz Celovca in okolice, pod mentorstvom Marice Hartmann, pripravili lutkovno igro o mravljah.

S pomočjo Brede Varl, avtorice in režiserke lutkovne igre, smo priredili besedilo predstave. Besedilo lahko otroci sami, s pomočjo staršev ali mentorjev preberejo, za natečaj pa pripravijo risbo z motivom, ki se jim je najbolj vtisnil v spomin.

 

Kdo lahko sodeluje?


Sodelujejo lahko mladi slovenski rojaki do 15. leta starosti, ki živijo izven meja Republike Slovenije. Tokrat bomo risbe razvrstili v štiri starostne kategorije natečajnikov:

  1. kategorija: do 6 let
  2. kategorija: od 7 do 9 let
  3. kategorija: od 10 do 12 let
  4. kategorija: od 13 do 15 let

Vsi sodelujoči bodo prejeli diplomo za sodelovanje, revijo z nalogami in dodatno darilo. V vsaki od kategorij bomo izbrali najboljšo risbo in avtorja dodatno nagradili.

V letu 2020 ste nam poslali več kot 300 čudovitih izdelkov. Za lažje in pregledno oddajanje smo letos pripravili spletni obrazec preko katerega boste oddali fotografije vaših slik oz. risb. Poseben obrazec pa bodo lahko uporabili mentorji oz. učitelji, ki bodo želeli poslati izdelke za več natečajnikov hkrati.

 

Kako sodelujem na natečaju?


  • Preberi besedilo lutkovne predstave »Prijateljstvo«.
  • Na list papirja formata A4 nariši ali naslikaj tisto stvar, ki ti je bila v zgodbi najbolj všeč. Rišeš oz. slikaš lahko s svinčniki, barvnimi svinčniki (barvicami), flomastri, voščenkami, vodnimi barvicami ali akvareli – izbira je prepuščena tebi.
  • Izdelek poslikaj ali skeniraj (pri tem ti lahko pomagajo starši, mentor ali učitelj) in ga pošlji preko spletnega obrazca.
  • Mentorji oz. voditelji skupin, ki želite poslati izdelke za več otrok hkrati, uporabite temu namenjenemu spletni obrazec. Obvezno priložite še seznam vseh sodelujočih (ime, priimek in starost) in opremite slike z imeni in starosti otrok.

 

Do kdaj se lahko prijavim?


Natečaj bo odprt do 15. maja 2021, vse prejete izdelke pa bomo objavili na naši spletni strani.

Za dodatne informacije nam lahko pišeš na slovenska.konferenca@slokongres.com, z veseljem bomo odgovorili na tvoja vprašanja.

Spodaj tudi objavljamo posnetek lutkovne predstave po kateri je pripravljeno besedilo.

 

Pravljica “Prijateljstvo”


Obrazec za prijavo

Izpolni spodnji obrazec, naloži risbo in sodeluj na natečaju!

OBRAZEC ZA POSAMEZNE PRIJAVE

Preko spodnjega obrazca lahko mentorji, učitelji skupin oz. starši oddate risbe za več udeležencev hkrati.

OBRAZEC ZA ODDAJO VEČ PRIJAV HKRATI