Dogodki

Obisk Slovencev na avstrijskem Štajerskem

V okviru projekta Slovensko obrobje 2021 vabimo na obisk Slovencev na avstrijskem Štajerskem, ki bo v soboto, 11. septembra 2021.  Odhod avtobusa bo s parkirišča v Tivoliju v Ljubljani točno ob 11.00 uri dopoldan.

OKVIRNI PROGRAM

Tokrat se odpravljamo na obisk k rojakom v Potrni – tam deluje Kulturno društvo člen 7 za avstrijsko Štajersko. Najprej bomo bolje spoznali avstrijski del Gornje Radgone, ki nam ga bo razkazala mag. dr. Andrea Haberl Zemljič. Ogledali si bomo mestno obzidje, glavni trg in Marijino cerkev (s slovenskim napisom), stolp na glavnem trgu, znamenje, župnijsko cerkev in zdraviliško četrt, ki meji na cerkev. Po poti se bomo sprehodili še po glavni ulici Langgasse in si ogledali ruski spomenik in ogled zaključili v Stadtgrabnu.

Sledilo bo kosilo, nato pa se bomo odpeljali do Pavlove hiše v Potrni, kjer se bo ob 18.00 uri pričela kulturna prireditev, ki se je vrsto let odvijala pod imenom »srečanje zborov«. Nastopil bo lokalni zbor Pavlove hiše ter skupina Marko banda in folklorna skupina iz Slovenije. Koncert bo predvidoma trajal 2 uri in bo potekal na prostem.

Prihod v Ljubljano načrtujemo približno ob 23.00 uri.

PRIJAVE

Prijave zbiramo osebno v pisarni (Linhartova cesta 13), po telefonu na 01 24 28 550 ali po elektronski pošti na nina.frlan@slokongres.com do 8.9.2021 oz. do zapolnitve prostih mest, ki so zaradi trenutnih razmer zelo omejena. Ob prijavi navedite ime in priimek, naslov stalnega bivališča in osebno telefonsko številko.

Za člane SK SSK s poravnano članarino za leto 2021 je izlet brezplačen. Za ostale udeležence je kotizacija €30. Prispevek za ekskurzijo poravnate predhodno v pisarni na Linhartovi cesti 13 v Ljubljani. Prijava velja le ob plačani kotizaciji. V primeru neudeležbe kotizacije ne vračamo.

Cena vključuje: prevoz, vodenje, kosilo in udeležbo na večernem programu.

VLJUDNO PROSIMO, DA SE PRIJAVITE LE TISTI, KI STE TRDNO ODLOČENI, DA SE IZLETA UDELEŽITE!

Za udeležbo na izletu in prehod meje je potrebno zadostiti pogojem PCT. Na avtobusu in v ostalih zaprtih prostorih je obvezna uporaba maske. Pozorno bomo spremljali dogajanje povezano s širjenjem covida-19 in si v primeru poslabšanja razmer ali premalo prijav pridržujemo pravico, da izlet odpovemo.

Prisrčno vabljeni na obisk k rojakom na avstrijsko Štajersko!