Dogodki

Slovesnost ob 30. obletnici Svetovnega slovenskega kongresa

Dragi člani, dragi prijatelji in sodelavci Svetovnega slovenskega kongresa!

V letu 2021 je Svetovni slovenski kongres obeležil 30. obletnico njegove ustanovitve. V nenavadnih časih zdravstvene krize smo ta pomembni jubilej lahko praznovali le deloma in v drugačni obliki, kot smo je bili vajeni. Hvaležni smo, da smo zdaj v času, ko se ponovno lahko srečujemo in si sežemo v dlan.

Vljudno Vas vabimo, da se udeležite

 slovesne akademije

ob 30. obletnici ustanovitve Svetovnega slovenskega kongresa

ki bo potekala

v petek, 17. junija 2022, ob 19.00 uri,

v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju, dvorana Splendens

Za Vas smo pripravili prireditev, kjer bomo s slovensko glasbo ter pozdravnimi nagovori počastili 30. obletnico delovanja Kongresa, ki s svojimi aktivnostmi povezuje naše rojake po svetu s Slovenijo.

Slavnostni govornik na akademiji bo dr. Andrej Fink iz Argentine.

Glasbeni program bodo oblikovali mlade pevke in pevci Slovenskega centra za glasbeno vzgojo Emil Komel iz Italije ter baritonist Lucas Somoza Osterc iz Argentine

Ob tej priložnosti bomo podelili zlatnike Slovenski tolar zaslužnim institucijam in posameznikom ter predstavili jubilejno publikacijo ob 30. obletnici delovanja.

Lepo vabljeni v našo družbo, da skupaj proslavimo to pomembno obletnico ustanovnega srečanja Svetovnega slovenskega kongresa.

Za lažjo organizacijo vas prosimo, da se na dogodek prijavite do torka, 14. junija 2022 na telefon 01 24 28 550, email nina.frlan@slokongres.com ali najlažje preko spodnjega obrazca:

Prijavni obrazec

Za udeležbo na slovesnosti ob 30. obletnici SSK vas prosimo, da se prijavite do torka, 14. junija 2022.

Polja označena z * so obvezna!