Aktualno

Zlato in biseri iz srebrne dežele pod Južnim križem tokrat v Trstu

Slovenska konferenca SSK in založba Mladika iz Trsta sta v sozaložništvu, in s finančno podporo Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu, izdali knjigo akad. prof. ddr. Marije Stanonik. Knjiga z naslovom Zlato in biseri iz srebrne dežele pod Južnim križem je bila prvič predstavljena v začetku februarja 2023 v Galeriji Družina v Ljubljani, včeraj ob 18.00 uri pa tudi v Tržaškem knjižnem središču, nasproti Narodnega doma v Trstu.

Prijetno predstavitev je povezovala urednica mladike Nadia Roncelli, knjigo pa sta predstavila avtorica akad. prof. ddr. Marija Stanonik in mag. Aleksander Igličar, ki je za knjigo prispeval večino fotografskega materiala. V knjigi je strnjena 70-letna zgodovina slovenske skupnosti v Argentini, ki je močno povezana med seboj uspela ustvariti in obdržati organizirano slovensko šolstvo, ohraniti versko življenje in slovenski jezik kljub veliki geografski oddaljenosti od matične Slovenije. Knjigo je mogoče kupiti v knjigarnah po Sloveniji, pri Založbi Mladika v Trstu, nekaj izvodov pa je še na prodaj v pisarni SSK v Ljubljani.

Predstavitve so se udeležili predstavniki slovenskih  medijev v Italiji –  Primorskega dnevnika, Novega glasa in RAI. Zadnja predstavitev knjige bo potekala 25. aprila v Poljanah (Šubičeva hiša) s pričetkom ob 19.00 uri. Vljudno vabljeni!