Aktualno

21. Tabor slovenskih otrok po svetu

V domu CŠOD na Livških Ravnah se je, ob učenju slovenščine in spoznavanju okoliških lepot in zanimivosti, družilo 47 mladih iz Italije, Avstrije, Nemčije, Hrvaške, Srbije, Velike Britanije, Avstralije, Švedske, Belgije, Kanade, Francije in Luxembourga.

V tednu, ki je hitro minil, smo se dopoldan učili slovenščine popoldneve pa izkoristili za oglede ali praktične delavnice. Med drugim smo si ogledali bovško trdnjavo Kluže in zanimivo predstavo o življenju tam nastanjenih vojakov med I. svetovno vojno. V Mlekarni Planika smo si ogledali video o pridelavi mleka in mlečnih izdelkov ter jih nekaj tudi preizkusili. Odpeljali smo se v muzej SMO v Špetru, izvedeli nekaj več o krivopetah, izdelovali kobariške štruklje, se namočili v Nadiži in se sprehodili po odprtem muzeju na prostem, ki se razteza po grebenu Kolovrata.

Vsekakor čudovit teden, poln prijetnih vtisov, ki bodo naše mlade rojake spominjali na Slovenijo in jih spodbudili k temu, da bodo z večjim zanimanjem pristopali k učenju slovenščine.

Skupinska fotografija pred SMO v Špetru