Aktualno

25. Tabor slovenskih otrok po svetu / 2. jezikovno-počitniški dnevi za rojake iz Venezuele

Od 26. julija do 30. julija 2021 smo pripravili 2. jezikovno-počitniške dneve za rojake iz Venezuele. Zaradi težav s covidom in zapletov pri posebnih pogojih za nastanitev se nas je tokrat družilo nekaj manj kot 20. Kljub temu ni bilo nič manj zabavno. Veliko smo se smejali, se pogovarjali in se tudi veliko naučili.

Vse je potekalo v ustaljenem ritmu; dopoldneve smo preživljali ob učenju slovenščine, popoldneve pa smo izkoristili za oglede in praktične delavnice. Podali smo se na sprehod po bližnji okolici, do razgledne točke in po poti izvedeli marsikaj zanimivega o bližnjih krajih ter o življenju ljudi tukaj nekoč in danes. Ogledali smo si muzej prve svetovne vojne na prostem in se sprehodili skozi utrjene rove, nato pa nadaljevali z ogledom italijanske kostnice v Kobaridu. Preizkusili smo se v lokostrelstvu, se spustili v Kavkno jamo ter pripravili arepo in kobariške štruklje.

Ob mejnih kamnih na Kolovratu

V petek smo imeli smo dovolj časa, da so udeleženci ponovno rešili test iz slovenščine, ki so ga reševali prvi dan. Pred povratkom smo se ustavili še ob reki Nadiži, nato pa, prijetno ohlajeni, nadaljevali pot proti Ljubljani.