Aktualno

AME: 9. znanstvena konferenca "Za človeka gre"

Izobraževalna ustanova Alma mater Europaea, dolgoletna podpornica in soorganizatorka strokovnih konferenc Svetovnega slovenskega kongresa, med 12. in 19. marcem 2021 prireja že 9. znanstveno konferenco z mednarodno udeležbo “ZA ČLOVEKA GRE”, ki bo tokrat v celoti potekala v virtualnem okolju. Posvečena bo digitalni transformaciji v znanosti, izobraževanju in umetnosti.

Na spletu boste lahko v živo spremljali znanstvene in strokovne razprave, okrogle mize, plenarne predstavitve in veliko zanimivih prispevkov z različnih področij. Gostili bodo evropsko komisarko za izobraževanje, kulturo, mladino in šport, Mariyo Gabriel ter številne ugledne domače in tuje strokovnjake. Največji poudarek bo namenjen transformaciji izobraževanja in znanosti, o čemer bodo soočili predstavnike vlade, resornih ministrstev, EU, predsednika evropske in slovenske akademije znanosti in umetnosti, mednarodnih združenj in neodvisne strokovnjake.

V sklopu 10 tematskih področij bo predstavljenih več kot 200 prispevkov udeležencev iz več kot 20 držav ter skoraj vseh kontinentov. Podrobnosti najdete v spodnjih datotekah in na: https://conference.almamater.si.

Lepo vabljeni, da se pridružite!