Aktualno

AME - Okrogla miza "30 let monetarne suverenosti Slovenije"

Med 12. in 19. marcem 2021 poteka mednarodna znanstvena konferenca z naslovom »Za človeka gre: Transformacija v znanosti, izobraževanju in umetnosti«, ki jo organizira Alma Mater Europea.

Konference, na kateri bo sodelovalo več kot 500 udeležencev iz 30 držav, se je udeležil tudi predsednik SSK, dr. Boris Pleskovič. V petek je namreč sodeloval na osrednjem dogodku prvega dne srečanja, pri okrogli mizi posvečeni 30. obletnici samostojne RS z naslovom: »30 let monetarne suverenosti Slovenije«. Okrogle mize, ki jo je z osrednjim predavanjem otvoril profesor Jeffrey Sachs iz Columbia University, so se udeležili še dr. France Arhar, prof. dr. Laurence Hewick, Lojze Peterle in prof. dr. Mejra Festić.

Sodelujoči so spregovorili o pristopih pri obvladovanju posledic povezanih s pandemijo koronavirusne bolezni. Izpostavili so, da je monetarna prihodnost Slovenije, Evrope in sveta kljub številnim izzivom v prizmi digitalne transformacije pozitivna, strahovi, da bi se ponovilo dogajanje ob finančni krizi iz preteklega desetletja, pa odveč.

Več o okrogli mizi si lahko preberete TUKAJ.

Svetovno priznanim tujim in domačim predavateljem pa lahko prisluhnite TUKAJ.