Aktualno

Enajsta konferenca zdravnikov v znamenju posebnih razmer [video]

Enajsto izvedbo konference slovenskih zdravnikov iz sveta in Slovenije, ki smo jo v letu 2020 odpovedali, smo uspeli organizirati letos kljub covidnim razmeram. Upoštevajoč vse predpise, smo se zbrali v prostorih Zdravniške zbornice Slovenije v torek, 5. oktobra in sredo, 6. oktobra 2021. Tokrat je srečanje potekalo v hibridni obliki, da smo lahko zagotovili udeležbo večjemu številu udeležencev, ki se sicer zaradi razmer ne bi mogli udeležiti. Zanimivim predavanjem je tako prisluhnilo preko 230 udeležencev iz Slovenije in sveta.

Častni pokrovitelj konference je bil predsednik Vlade RS, Janez Janša. Pripravili smo jo v sodelovanju z Zdravniško zbornico Slovenije in Medicinsko fakulteto v Ljubljani. Navzoče na Zbornici in preko Zooma so nagovorili predsednica Organizacijskega odbora, prof. dr. Metka Zorc, predsednik SSK, dr. Boris Pleskovič, predsednica Zdravniške zbornice Slovenije prof. dr. Bojana Beović, minister za zdravje RS Janez Poklukar, ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch in predsednik Slovenskega zdravniškega društva prof. dr. Radko Komadina.

V dveh dneh konference smo prisluhnili izjemnim predstavitvam naših medicinskih strokovnjakov iz Slovenije, ZDA, Švice, Kanade, Avstrije, Francije, Nemčije, Norveške, Švedske, Velike Britanije in Argentine. Dotaknili so se vedno aktualnih tematik kot so etika kot temeljni princip medicinske znanosti, organizacija zdravstvenega sistema in osrednja vloga zdravnika za učinkovito zdravljenje, perspektive slovenskega zdravstvenega sistema in druge aktualne teme. Posebno pozornost smo namenili tudi danes najbolj pereči tematiki in sicer pandemiji bolezni Covid-19.

Tokrat smo imeli tudi čast gostiti dva mednarodno priznana strokovnjaka in sicer Shawn-a Whatley-a, nekdanjega predsednika Zdravniške zbornice v Ontariu v Kanadai in akad. prof. dr. Felixa Ungerja, predsednik Alma Mater Europaea Salzburg in predsednik Evropske akademije znanosti in umetnosti.

Udeleženci konference so bili izjemno zadovoljni s prispevki vseh sodelujočih v programu. Velikega pomena je bilo osebno snidenje rojakov iz Slovenije in tujine, ki, čeprav počasi in z omejitvami, se ponovno vzpostavlja in upamo, da se bo to naprej razvijalo v pozitivno smer in bomo naslednjo konferenco lahko izvedli bolj sproščeno.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim v programu, ki so svojo strokovnostjo in srčnostjo obogatili program srečanja in pripomogli k večjemu ugledu naše konference.

Vabljeni k branju zbornika predavanj in ogledu fotografskih utrinkov z dogodka. Pa nasvidenje naslednjič!

Soorganizatorji

Zdravniška zbornica Slovenije | Medicinska fakulteta v Ljubljani

Podporniki projekta

Diamantni partner

Krka

Zlata partnerja

Urad za Slovence po svetu

Srebrni partner

Partnerja