Aktualno

Izjemen odziva na nagradni natečaj "Prijateljstvo"

Zaključili smo z zbiranjem prijav na Nagradni natečaj za slovenske rojake po svetu – Prijateljstvo.

V lanskem letu so mladi slovenski lutkarji iz Celovca in okolice, pod mentorstvom Marice Hartmann, pripravili lutkovno igro o mravljah. S pomočjo Brede Varl, avtorice in režiserke lutkovne igre, smo priredili besedilo predstave. Besedilo so otroci sami, s pomočjo staršev ali mentorjev prebrali, za natečaj pa pripravili risbo z motivom, ki se jim je najbolj vtisnil v spomin.

Prejeli smo kar 145 prijav slovenski otrok iz 10. različnih držav sveta. Tokrat so risbe prispele iz Italije, Avstrije, Švedske, Madžarske, Makedonije, Hrvaške, Španije, Japonske, Nemčije in Rusije. Najmlajši sodelujoči so stari komaj 3 leta, najstarejši pa 15 let. Izredno smo veseli takšnega odziva!

Vsem otrokom najlepša hvala za sodelovanje. Zahvala gre tudi vsem mentorjem, učiteljem in staršem, ki ste pomagali ali soustvarjali skupaj z najmlajšimi.

Kot je bilo razvidno iz razpisa vsi sodelujoči prejmejo diplomo za sodelovanje, revijo z nalogami in dodatno darilo. V vsaki od kategorij pa bomo izbrali še najboljšo risbo in avtorja dodatno nagradili. Obljubljene nagrade že pripravljamo in jih kmalu odpošljemo na naslove sodelujočih.