Aktualno

Jubilejna publikacija ob 30. obletnici SSK

V tridesetih letih delovanja Svetovnega slovenskega kongresa, smo vsi tisti, ki smo vpleteni v njegovo delovanje tako ali drugače, prehodili dolgo razgibano pot. Nekateri so tu že od začetkov in vztrajajo še danes, drugi so bili z nami le kratek ali daljši čas. Spet drugi so se nam pridružili v zadnjih letih in soustvarjajo našo zgodbo še naprej. Ko smo lansko leto dopolnili 30 let, smo bili še v primežu spremenjenih zdravstvenih razmer in slovesnosti, kot smo jo načrtovali, nismo mogli izpeljati na želen način, zato smo zbrani tukaj danes. Vseeno pa se je lani odvijalo bogato dogajanje, ki smo ga želeli strniti v tiskani obliki, zato vam predstavljamo našo jubilejno publikacijo.

V njej boste našli nekaj izstopajočih vsebin, ki obeležujejo naše praznovanje in prikazujejo našo prehojeno pot in dosežke. Tako naša letošnja publikacija vsebuje kratek zgodovinski pregled nastanka Svetovnega slovenskega kongresa, zrcali dogajanje ob odkritju spominske plošče v Cankarjevem domu in vključuje razstavo z naslovom “30 kongresnih – v sliki in besedi”, ki smo jo pripravili lansko leto in razstavili na prireditvi Sloveniji za 30 let – Dobrodošli doma v Ribnici.

Objavili smo tudi pozdrave in voščila, ki so jih nam poslali posamezniki in predstavniki društev ob našem jubileju. Predstavili smo zlatnik Slovenski tolar ter njegove dosedanje prejemnike. Priznanja pa nismo le podelili, ampak tudi prejeli, tako vam predstavljamo vsa priznanja, ki sta jih s strani državnih institucij prejela Svetovni slovenski kongres in Slovenska konferenca SSK ter njuni vidni posamezniki.

Na koncu smo zaključili z razmišljanji dolgoletnih članov in zunanjih sodelavcev kongresa, ki so skozi leta sooblikovali pot našega društva.

Publikacija se vsebinsko dopolnjuje tudi z zbornikom, ki smo ga izdali ob 25. obletnici, kjer smo naredili natančen pregled vseh projektov.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nam pomagali, da smo skozi leta uresničevali naše poslanstvo, njim posvečamo to publikacijo, naj bo trajen spomin na rezultate njihovega-našega dela.

Vabimo vas k listanju naših e-izdaj, tiskane izvode pa lahko dobite v pisarni Svetovnega slovenskega kongresa.

VEČ O 30. OBLETNICI SSK

Ob 30. obletnici SSK

Prenesi

Zbornik 25. let SSK

Prenesi