Aktualno

Koroški kulturni dnevi 2024 s koncertom "Koroška poje - posebno mladostna"

Klub koroških Slovencev v Ljubljani skupaj s Krščansko kulturno zvezo (Celovec), Slovensko prosvetno zvezo (Celovec) in Društvom slovensko-avstrijskega prijateljstva (Ljubljana) tudi letos vabi na Koroške kulturne dneve 2024.

Otvoritev kulturnih dni bo 6. marca 2024 z odprtjem razstave Na robu barve koroškega pisatelja, slikarja in novinarja Vincenca Gotthardta. Vrsta različnih dogodkov se bo odvijala vse do 14. aprila 2024, na različnih lokacijah po Ljubljani. Celoten program si lahko ogledata v spodnji datoteki (objavljen program je iz dne 19.2.2024, pričakovati je še manjše dopolnitve ali spremembe).

Vstop na vse prireditve – razen koncerta 14. aprila 2024  – je brezplačen. Zaradi omejenega števila gledalcev in poslušalcev je priporočljiva pravočasna najava udeležbe.

Vabljeni tudi na osrednji koncert Koroška poje – posebno mladostna, ki ga prireja KKZ – Krščanska kulturna zveza, v nedeljo, 10. marca 2024 ob 14.30 v celovškem Domu glasbe.

Koncert bodo tokrat oblikovali samo mladinski zbori: Jamzi (Celovec), Skupina Sanje (Suha), Voxon Music Academy (Pliberk), Sweethearts (Dobrla vas), Lipov cvet (Velikovec), Zbor višje stopnje Slovenske gimnazije (Celovec) in Dečle Danice (Šentprimož). Iz Slovenije se bo pridružil Dekliški zbor Gimnazije Celje-Center, iz Italije pa Mladinski zbor Emil Komel (Gorica). Prav za koncert je nastal projektni mladinski zbor »Mladina poje«, pri katerem sodeluje okoli 90 mladih iz vse južne Koroške.

Klub koroških Slovencev v Ljubljani organizira tudi avtobusni prevoz iz Ljubljane. Pred koncertom si boste med krajšim obhodom Celovca mdr. ogledali stolnico krške škofije (z novim postnim prtom slovenske umetnice Eve Petrič) in trg pred njo, novo urejeni Koroški deželni muzej ter – če bo uspelo dobiti izredno dovoljenje – knežji kamen v Veliki dvorani grbov Deželne hiše.

Odhod minibusa ali avtobusa bo ob 9:45 s parkirišča pred trgovino Mercator na ljubljanskem Rakovniku, nato pa ob 10.00 z avtobusnega parkirišča v Tivoliju. Glede na vremenske napovedi se boste v obe smeri lahko peljali prek Ljubelja. Za malico med potjo in opoldansko kavico med ogledom Celovca bo poskrbel vsak potnik sam. Po koncertu v Koncertni hiši (Konzerthaus, Mießtaler Straße 8) pa KKZ vabi na druženje s pevci ob skupnem samopostrežnem „likofu“ v bližnji Mohorjevi hiši na 10.-Oktober-Straße. 25/1, kjer naj bi se zadržali do približno 18.00. Od tam je povratek v Ljubljano predviden okoli 19.30.

Skupna cena prevoza, vstopnice na koncert in pogostitve po njem je za člane kluba in partnerskih združenj (tudi člane SK SSK) 45 evrov, za nečlane pa 52 evrov.

Vplačila do 29. februarja sprejemajo na bančni račun Kluba koroških Slovencev v Ljubljani (Erjavčeva 26) = IBAN: SI56 0208 3005 0910 525 pri NLB, Ljubljana, TR 2 (BIC je LJBASI2X). Koda vplačila prispevka za izlet je „OTHR“ (= other/drugi).

Na avtobusu bodo od zainteresiranih za ogled/a pobrali še vstopnino/i (8-9 € za muzej in 3,5-4 € za Dvorano grbov).

Prijave za izlet do zapolnitve mest sprejema Nataša-Vanja Stergar na telefonu 031 489 377 ali na e-naslovu natasa.stergar@guest.arnes.si . Ne pozabite sporočiti, ali nameravate vstopiti na Rakovniku ali v Tivoliju, številko svojega mobilnega telefona ter odločitev za ogled muzeja in/ali knežjega kamna. Zaradi še obstoječe mejne kontrole ne pozabite na veljavno osebno izkaznico ali potni list.

Za vse dodatne informacije pa se lahko obrnete tudi na gospoda Janeza Stergarja preko e-pošte: janez.stergar@guest.arnes.si.

Vabljeni!