Aktualno

Nagradni natečaj: Kje sem bil pa jaz leta 1991?

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu razpisuje nagradni natečaj z naslovom “Kje sem bil pa jaz leta 1991?”.

Iščejo vaše osebne zgodbe, razmišljanja, občutke, stare fotografije. Iščejo vaše spomine na leto 1991. Naj vas misli popeljejo 30 let nazaj, v čas, ko se je osamosvajala naša Slovenija. Kje ste bili? Kaj ste počeli? Se vam je zgodil še kakšen drug prelomen življenjski dogodek? Se morda še spomnite, o čem ste takrat razmišljali?

Zapišite svojo zgodbo, morda poiščite stare fotografije, posnetke, karkoli kar vas popelje v ta čas in vse skupaj do nedelje, 20. junija 2021, pošljite na elektronski naslov pr.urad.slovenci@gov.si. Prosijo, da v sporočilu dodate še vaše osnovne kontaktne podatke (ime in priimek, kraj bivanja, elektronski naslov).

Podarili bodo kar šest nagrad. V sodelovanju s Parkom vojaške zgodovine Pivka, ki hrani in razstavlja tudi obsežno zbirko »Pot v samostojnost«, kjer prikazujejo potek osamosvajanja Republike Slovenije, vam bodo omogočili ogled že omenjene razstave pa tudi drugih zanimivih zbirk in doživetij. Podarili pa bodo tudi tri zastave Republike Slovenije.

Celotno besedilo natečaja najdete na spodnji povezavi:
https://slovenci.si/nagradni-natecaj-kje-sem-bil-pa-jaz-leta-1991/