Aktualno

Obisk ministra Arčona v prostorih Svetovnega slovenskega kongresa

V prostorih Svetovnega slovenskega kongresa in Slovenske konference SSK nas je danes, 5. aprila 2023, obiskal minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon.

Predsednik Svetovnega slovenskega kongresa dr. Boris Pleskovič je ministru Arčonu predstavil delo, izzive, s katerimi se soočamo, pa tudi načrte za prihodnost. Izpostavil je prihajajoči konferenci, ki ju pripravljamo v tem letu in sicer konferenco slovenskih mladih raziskovalcev in študentov ter že dvanajsto srečanje slovenskih zdravnikov iz sveta in Slovenije.

Minister je veliko zanimanja pokazal tudi za aktivnosti, ki jih namenjamo mladim slovenskim rojakom. Izpostavili smo tri najbolj prepoznavne projekte – že tradicionalni Tabor slovenskih otrok po svetu, Natečaj za izvirno izražanje mladih slovenskih rojakov po svetu in vsako leto bolj uspešen in prepoznaven projekt po osnovnih šolah v Sloveniji, Otroci na drugi strani meje.

Minister Arčon je ob obisku obeh organizacij pozdravil vsa prizadevanja in aktivnosti, ki jih izvajamo v korist Slovencev v izseljenstvu. S svojim obiskom je izrazil spoštovanje in zanimanje za pomembno delo, ki ga opravljamo. Zagotovil je tudi podporo in sodelovanja urada tudi v prihodnje.

Ministra Arčona sta na obisku spremljali Suzana Martinez, vodja Sektorja za Slovence po svetu in Ana Šket, svetovalka za odnose z javnostmi. S strani Svetovnega slovenskega kongresa in Slovenske konference SSK so predstavnike Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu sprejeli predsednik SSK dr. Boris Pleskovič, podpredsednik SK SSK dr. Andrej Bručan, generalna sekretarka Sonia Avguštin Čampa in Dejan Valentinčič.