Aktualno

Odmevno srečanje zdravnikov iz sveta in Slovenije

XII. Konferenca slovenskih zdravnikov iz sveta in Slovenije, ki je potekala 5. in 6. oktobra 2023, na Zdravniški zbornici Slovenije, je pritegnila tudi medijski svet. Preko spodnjih povezav si lahko preberete oziroma ogledate nekaj medijskih objav.

ROJAKI

Oddaja “Rojaki” je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. V prvih desetih minutah zadnje oddaje lahko spodaj prisluhnite reportaži XII. Konference slovenskih zdravnikov iz sveta in Slovenije.

ODMEVI

Odmevi ponudijo sveže večerne novice in analize najpomembnejših dogodkov dneva. V petek, 6. oktobra 2023, na večer drugega dne srečanja zdravnikov, so v oddaji gostili nevrokirurga Andreja Vraniča iz Francije, ki je predstavil svoj pogled na slovensko zdravstvo. Ogled na voljo spodaj.

prof. dr. Igor Gregorič v oddaji ``Rojaki``

OGNJIŠČE

Za Radio Ognjišče je o XII. Konferenci slovenskih zdravnikov iz sveta in Slovenije spregovoril predsednik Svetovnega slovenskega kongresa, dr. Boris Pleskovič. Prispevek z naslovom »Poberimo najboljše rešitve, ne uvajajmo samoupravnega zdravstva« si lahko preberete na povezavi TUKAJ, kjer je na voljo tudi avdio posnetek pogovora.

DRUŽINA

Na spletni strani Družina.si pa si lahko preberete prispevek z naslovom »Spremembe zdravstvenega sistema za dobrobit pacientov«, ki povzema ključne točke tokratnega srečanja.

Oddaja ROJAKI

Oddaja ODMEVI