Aktualno

Pleteršnikova domačija tudi letos vabi v Pišece

MOJA HIŠA JE TVOJ DOM

Društvo Pleteršnikova domačija Pišece v sodelovanju z domačo UNESCO-vo OŠ Maksa Pleteršnika Pišece ob finančni podpori Urada za Slovence po svetu tudi letos  organizira bivanje slovenskih skupin oz. družin, ki živite izven domovine. Vabijo vas v Pleteršnikovo zidanico, ki je v osrednjem delu tudi kulturni spomenik. Pišece so vasica v zaščitenem območju Kozjanskega parka, na poti med Termami Čatež pri Brežicah na jugu  in Termami Olimia v Podčetrtku na severu.

Bivanje v zidanici je najbolj primerno za ljubitelje narave, miru in tišine. Primerna je za skupine do 5 oseb, na voljo od konca aprila do 31. avgusta in med 1. in 15. oktobrom 2024, čas bivanja je najmanj 2, največ pa 7 nočitev (oz. po dogovoru za udeležence iz bolj oddaljenih krajev). Bivanje je brezplačno, prosijo pa za prostovoljne prispevke.

OD MAKSA DO FAKSA

Prihajaš na študij v Slovenijo?

Društvo organizira tudi bivanje mladih Slovencev, ki živite izven domovine in že študirate v Sloveniji ali se boste v študijskem letu 2024/25 vpisali v 1. letnik študija ali pa vas zanima nadaljevanje študija na eni od slovenskih univerz. Lepo vabljeni, da se v zidanici začnete privajati na študentsko življenje z drugimi mladimi Slovenci iz različnih držav. Bivanje je brezplačno.

Več informacij o obeh projektih in prijavnice najdete v spodnjih datotekah.