Aktualno

Prejeli smo rekordno število prijav na Nagradni natečaj za izvirno izražanje mladih slovenskih rojakih po svetu

Letošnji natečaj za mlade slovenske rojake po svetu je presegel vsa pričakovanja – prejeli smo kar 618 prijav iz 18 držav.

Otroci so tudi v letošnjem letu brali in risali, sami ali s pomočjo staršev, učiteljev ali mentorjev so prebrali pravljico “Ježek gre na morje”, priljubljenega slovenskega avtorja Boštjana Gorenca – Pižama, na to pa pripravili risbo z motivom iz pravljice. Nad odzivom smo navdušeni, saj se je prijavilo rekordno število otrok iz vsega sveta – Češke, Irske, Portugalske, Španije, BiH, Avstrije, Italije, Luksemburga, Nemčije, Belgije, Srbije, Japonske, Hrvaške, Finske, Francije, Argentine, ZDA in Velike Britanije.

Otroci za sodelovanje prejmejo priznanje za sodelovanje, izvod Kongreščka, zvezka z nalogami povezanimi s pravljico, ki smo jo pripravili sodelavci SSK, promocijski izvod revije Zmajček in leseno ravnilo.

Med štirimi kategorijami natečaja pa smo izbrali tudi zmagovalce, ki so prejeli dodatno nagrado. Letošnji zmagovalci so:

  1. kategorija: do 6 let – NINA ZOTTI, Italija
  2. kategorija: od 7 do 9 let – DANIJEL PINTAR, Italija
  3. kategorija: od 10 do 12 let – JUANA VOLPEDO, Argentina
  4. kategorija: od 13 do 15 let – ASJA BAJTAL, BiH

Vsem nagrajencem iskrene čestitke! Zmagovalne izdelke si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Nekateri natečajniki so nagrade že prejeli, saj smo obiskali nekaj slovenskih šol in vrtcev v Italiji, kjer smo nagrade osebno razdelili. V veliko veselje nam je bilo videti vesele otroške obraze. Za vse ostale sodelujoče pa so paketi že na poti in jih bodo prejeli v naslednjih dneh.

Za sodelovanje se zahvaljujemo vsem otrokom pa tudi vsem mentorjem, učiteljem in staršem, ki ste pomagali ali soustvarjali skupaj z najmlajšimi. Vsi lepo vabljeni k sodelovanju tudi v prihodnje!