Aktualno

Slovensko obrobje 2024: Srečanje pevskih zborov v Prezidu (HR)

V soboto, 6. aprila 2024, je Svetovni slovenski kongres, v sodelovanju s SKD Gorski Kotar in z Župnijo Prezid pripravil tradicionalno srečanje cerkvenih pevskih zborov, ki poteka prvo soboto po veliki noči. V veselem vzdušju zaključka velikonočnih praznikov je srečanje napolnilo cerkev Svetega Vida v Prezidu. Med obiskovalci so bili tudi člani Slovenske konference SSK, ki so se v Prezid pripeljali z avtobusom iz Ljubljane.

Po pozdravih gostiteljev in organizatorjev je kratke pozdrave slovenski skupnosti prenesel tudi slovenski pooblaščeni minister mag. Dušan Pšeničnik z Veleposlaništva RS v Zagrebu. S pesmijo v slovenskem in hrvaškem jeziku so zbori navzoče spomnili na velikonočno sporočilo največjega krščanskega praznika in pripomogli k že tako dobremu in domačnemu počutju obiskovalcev. Nastopili so cerkveni zbori iz Čabra, Prezida, Tršča, Plešc, Starega trga pri Ložu in družinski zbor iz Sodražice.

Z velikonočnimi jedmi in zadnjimi letošnjimi »pirhi« smo se lahko okrepčali v bližnji gostilni, kjer se je veselo druženje nadaljevalo ob spremljavi harmonike, nekateri pa so na domače viže celo zaplesali.

Družinski pevski zbor Sodražica