Aktualno

Študijska pot v Zagreb

7. oktobra 2016 smo se z dvajsetimi člani Slovenske konference SSK odpravili na študijsko pot v Zagreb. Na povabilo rojakov iz Hrvaške smo si najprej ogledali Slovenski dom, kjer nas je prijazno sprejela gospa Agata Klinar Medaković. Predstavili so nam zavidljivo število projektov in dogodkov, ki jih prirejajo. Zelo dejavni so tudi na izobraževalnem področju. Kasneje smo si dom tudi ogledali in navdušeni smo bili nad bogato knjižnico, ki je na voljo vsem, ki jih tematika slovenstva po svetu zanima. V njej najdemo veliko število slovenskih publikacij, knjig, brošur, časopisov, itd.

Ko smo se v Slovenskem domu poslovili nas je slovenska vodička gospa Marjeta Trkman Kravar, ki živi v Zagrebu peljala na ogled mesta nad katerim smo bili več kot navdušeni.

Ogledali smo si vse večje trge in spomenike, si ogledali zagrebško katedralo, se nad mesto povzpeli z vzpenjačo in se nazadnje odpeljali do pokopališča Mirogoj. Ob koncu smo pot sklenili z obljubo, da nas rojaki kmalu obiščejo pri nas v Ljubljani.