Aktualno

V. Konferenca slovenskih arhitektov in gradbenikov iz sveta in Slovenije

V četrtek 12. oktobra 2017 je na Rektoratu Univerze v Mariboru potekala V. Konferenca slovenskih arhitektov in gradbenikov iz sveta in Slovenije.

Uvodni predavanji sta pripravila Boris Podrecca (Arhitekturni atelje Podrecca) in Viktor Markelj (Ponting inženirski biro d.o.o.).

V nadaljevanju konference sta sledila dva tematska sklopa. Oba sklopa, tako “Študij Arhitekture v Mariboru – 10 let” kot tudi “Predstavitev slovenskih arhitektov in gradbenikov iz sveta in Slovenije”, sta pritegnila precejšnje zanimanje. Udeleženci so lahko prisluhnili zanimivim predstavitvam strokovnjakov iz Slovenije, Avstrije, Italije, Španije, Švice in ZDA.

Konferenco smo sklenili z razstavama Oddelka za arhitekturo 2006-2017 in projektno sodelovanje OA z gospodarstvom v prostorih oddelka za arhitekturo Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo.

Po uradnem delu je potekal še družabni del, kjer so se predavatelji in udeleženci lahko družili v sproščenem vzdušju. Srečanja se je udeležilo preko sto slušateljev.

Soorganizatorji

Univerza v Mariboru | Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo MB

Znanstvenoraziskovalni center SAZU

Konferenco so omogočili