Aktualno

Vabljeni na Pleteršnikovo domačijo v Pišecah

MOJA HIŠA JE TVOJ DOM

Društvo Pleteršnikova domačija Pišece, Slovenija (Društvo za varovanje maternega jezika, naravne in kulturne dediščine „Maks Pleteršnik“ Pišece) v sodelovanju z domačo UNESCO-vo OŠ Maksa Pleteršnika Pišece tudi letos organizira bivanje slovenskih skupin oz. družin, ki živite izven domovine. Vabijo vas v Pleteršnikovo zidanico, ki je v osrednjem delu tudi kulturni spomenik. Pišece so vasica v zaščitenem območju Kozjanskega parka, na poti med Termami Čatež pri Brežicah na jugu  in Termami Olimia v Podčetrtku na severu.

Zidanica je primerna za skupine do 5 oseb, na voljo do 31. avgusta in med 1. in 15. oktobrom 2022, čas bivanja je najmanj 2, največ pa 7 nočitev (oz. po dogovoru za udeležence iz bolj oddaljenih krajev). Bivanje je brezplačno, z veseljem pa sprejmejo prostovoljne prispevke.

Pleteršnikova domačija

OD MAKSA DO FAKSA

Prihajaš na študij v Slovenijo?

Društvo organizira tudi bivanje mladih Slovencev, ki živite izven domovine in že študirate v Sloveniji ali se boste v študijskem letu 2022/23 vpisali v 1. letnik študija ali pa vas zanima nadaljevanje študija na eni od slovenskih univerz. Lepo vabljeni, da se v zidanici začnete privajati na študentsko življenje z drugimi mladimi Slovenci iz različnih držav. Bivanje je brezplačno.

Več informacij o obeh projektih in prijavnice najdete v priloženih datotekah.

Dragi rojaki, dobrodošli!