Aktualno

VIII. Konferenca slovenskih znanstvenikov in gospodarstvenikov iz sveta in Slovenije

Uspešno smo zaključili še eno strokovno srečanje. Tokrat so se predstavili slovenski znanstveniki in gospodarstveniki iz sveta in domovine. Že osma tovrstna konferenca je potekala 17. in 18. oktobra 2013 v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije. Preko 170 slušateljev je prisluhnilo predavateljem iz ZDA, Kanade, Italije, Avstrije, Nemčije in Slovenije, ki so spregovorili v različnih tematskih sklopih:

  • Energetika, okolje in trajnostni razvoj,
  • Ključ do uspeha pri malih in srednje velikih podjetjih ter pomen inovacijske kulture,
  • Vloga gospodarskih in obrtnih zbornic in
  • Predstavitev dosežkov in dobrih praks slovenskih raziskovalcev ter inovatorjev iz sveta in Slovenije.

Tokratno konferenco smo pripravili v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, Slovensko znanstveno fundacijo, Institutom Jožef Štefan in Evropskim centrom Maribor, častno pokroviteljstvo konference pa je prevzel predsednik Slovenske akademije znanosti in umetnosti, akad. prof. dr. Jože Trontelj. Osrednja pozornost je bila namenjena malim in srednjim podjetjem.

Konferenca je prikazala kar nekaj izjemnih znanstvenih dosežkov, ki kažejo na to, da je Slovenija v koraku s časom kar se tiče novih raziskav in dobrih praks, precej pa zaostaja pri odprtosti univerz, ki naj s svojo širino omogočajo interdisciplinarna znanja

Soorganizatorji

Gospodarska zbornica Slovenije | Slovenska znanstvena fundacija

Institut “Jožef Stefan” | Evropski  center Maribor

Konferenco so omogočili