Aktualno

X. Konferenca slovenskih znanstvenikov in gospodarstvenikov iz sveta in Slovenije

Za nami je že deseta konferenca slovenskih znanstvenikov iz sveta in Slovenije. Dvodnevnega jubilejnega srečanja se je udeležilo preko 100 obiskovalcev, ki so prisluhnili predavateljem iz Kanade, ZDA, Nemčije, Avstrije, Italije, Švice, Švedske, Danske, Velike Britanije in Slovenije. Osrednji rdeči niti letošnje konference sta bili globalizacija v ekonomiji in »zelene teme«.

Konferenca je prikazala kar nekaj izjemnih znanstvenih dosežkov, ki kažejo na to, da je Slovenija v koraku s časom kar se tiče novih raziskav, dobrih praks in idej precej pa zaostaja pri pogojih, ki jih ponuja znanstvenikom in gospodarstvenikom. Prav tako ostaja velik problem financiranje aplikativnih raziskav, ki ga praktično ni. Slovenija mora v prihodnosti več investirati v znanost in aplikativne raziskave, če naj se nadeja večjega finančnega priliva tako iz različnih projektov ali prodaje inovativnih izdelkov.

Slovenija mora več pozornosti namenjati produktivnosti in izboljšati življenjski standard, da bo s tem preprečila socialne nemire – s tem bo zmanjšala nestabilnosti in negotovost, to pa je ključnega pomena za trajnostni gospodarski razvoj.

Častno pokroviteljstvo nad konferenco, ki smo jo pripravili v soorganizaciji z Institutom “Jožef Stefan” (IJS), Slovensko znanstveno fundacijo (SZF), Almo Mater Europaea in Klubom slovenskih podjetnikov, je prevzel predsednik Vlade RS, gospod Marjan Šarec.

Soorganizatorji

Institut “Jožef Stefan” | Slovenska znanstvena fundacija

Alma Mater Europaea | Klub slovenskih podjetnikov

Konferenco so omogočili