Aktualno

Z Malo čarovnico tokrat v Škofji Loki

V sredo, 22. junija 2022 smo na Osnovni šoli Cvetka Golarja v Škofji Loki izvedli projekt Otroci na drugi strani meje, s katerim želimo mladim v Sloveniji približati življenje naših mladih rojakov, ki živijo v zamejstvu, saj je poznavanje tega področja slabo.

Za prve in druge razrede smo pripravili predstavitev Slovencev v zamejstvu in po svetu, lutkovna skupina Mladi Celovčani, pa je zanje odigrala lutkovno predstavo z naslovom Mala čarovnica. Učenci so se tako na zanimiv način seznanili s tem kaj pomeni biti zamejski Slovenec, kje vse najdemo naše rojake in prelistali nekatere slovenske časopise, ki izhajajo v tujini.

V lutkovni predstavi so se nam predstavili Lara Čertov, Pauli Čertov, Jan Fera, Lorin Fera, Magdalena Kaiser, Ana Kampuš, Lea Kampuš, Lilli Kropiunik, Lina Kropiunik, Miro Mödritscher in Inigo Wrolich, ki so bili zelo dobra ekipa različnih starosti in vsi polni talentov. Gospa Breda Varl je poskrbela za besedilo, režijo in izdelavo lutk, mentorica skupine pa je gospa Marica Hartmann. Piko na i je predstavi dala glasba, ki jo je ustvarila Katarina Hartmann.

Mladi Celovčani

Iskrena hvala tudi vodstvu Osnovne šole Cvetka Golarja iz Škofje Loke za gostoljubje in sprejem, s katerim so pokazali veliko mero spoštovanja do dela naših rojakov v zamejstvu.