Aktualno

Zaključili XI. Konferenco slovenskih znanstvenikov in gospodarstvenikov iz sveta in Slovenije

16. in 17. junija je v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju potekala že XI. Konferenca slovenskih znanstvenikov in gospodarstvenikov iz sveta in Slovenije. Uvodoma so udeležence pozdravili:  Boris Pleskovič, predsednik Svetovnega slovenskega kongresa, Boštjan Žekš, Urad predsednika Republike Slovenije, Matej Arčon, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, Igor Papič, minister za izobraževanje, znanost in šport in Matjaž Han, minister za gospodarstvo.

Uvodno govornico Amy Klobuchar, senatorko iz ZDA, ki je pozdravila preko posnetka, je predstavil in najavil slovenski veleposlanik v ZDA in podpredsednik SSK, Tone Kajzer.

Osrednje programske točke konference so se dotaknile energetike in pričakovanj povezanih z naraščajočo draginjo energentov.

Povezana sklopa Gospodarsko sodelovanje slovenskih podjetij doma in v tujini ter Globalno povezovanje slovenskega znanja sta prijetno presenetila s predstavljenimi povezavami in načrtovanimi povezovanju z našimi rojaki po svetu. Izzive sodelovanja slovenskih strokovnjakov in perspektivo kadrov, ki jih bo Slovenija potrebovala so predstavili člani društva VTIS.

V »revijalnem sklopu« z naslovom Predstavitev dosežkov slovenskih znanstvenikov in gospodarstvenikov doma in po svetu smo predstavili Slovenke in Slovence z izjemnimi dosežki. Zadnji sklop Na pragu digitalizacije in novih tehnologij pa se je osredotočil na digitalni prehod er se tudi dotaknil vprašanja ali je digitalizacija vedno najboljša možnost.

Častni pokrovitelj

Predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor

Soorganizatorji

Institut “Jožef Stefan” | Alma Mater Europaea | Slovenian Global Business Network | Slovenian Business Club |

Gospodarska zbornica Slovenije | ASEF | Društvo VTIS

Konferenco so omogočili

Diamantna partnerja

Zlati partnerji

Krka

Bronasta partnerja

Partnerji

Alma mater Europaea