Aktualno

ASEF anketa za Slovence v ZDA in Kanadi

Čezatlantsko sodelovanje in povezovanje z domovino: kako uspešni smo in kako naprej?

Imate slovenske korenine in živite v ZDA ali Kanadi?

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF) in Nova univerza, Fakulteta za državne in evropske študije (NU, FDŠ), vabita k izpolnitvi kratke ankete, s pomočjo katere se bo pripomoglo k identificiranju trenutnih uspehov in izzivov sodelovanja med Slovenijo in njeno diasporo.

V anketi lahko prosto izrazite svoje mnenje in želje glede sodelovanja s Slovenijo in promocije domovine v trenutni državi bivanja. Vaši dragoceni vpogledi v obstoječe prakse in predlogi izboljšav bodo neposredno pripomogli k oblikovanju priporočil, kako naprej pri krepitvi povezav.

Anketa je na voljo v spletni obliki v slovenščini in angleščini vse do 1. julija 2022: https://bit.ly/39T5kTx.

Vnaprej hvala za čas! Vaši pogledi so ključnega pomena!*

*Anketni vprašalnik je del CRP projekta “Transatlantsko sodelovanje in diaspora kot mehka moč – vloga in pomen izobražencev v Združenih državah Amerike in Kanadi“, ki se izvaja med 1. 10. 2021 in 30. 9. 2023 ter je sofinanciran s strani Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) ter Ministrstva za zunanje zadeve (MZZ). Izvajalca projekta sta Inštitut ASEF za izobraževanje in raziskovanje (ASEF) ter Nova univerza, Fakulteta za državne in evropske študije (NU, FDŠ), vodja projekta pa je dr. Marinka Žitnik, docentka biomedicinske informatike na Univerzi Harvard.