Aktualno

Franci Feltrin prejel red za zasluge

Predsednik RS Borut Pahor je danes na posebni slovesnosti v Predsedniški palači Franciju Feltrinu vročil državno odlikovanje red za zasluge. Odlikovanje je prejel za zasluge pri povezovanju Slovencev v izseljenstvu in za pomoč rojakom pri vračanju v domovino.

Franci Feltrin je že od ustanovitve dalje aktivni član Svetovnega slovenskega kongresa, pri katerem opravlja pomembne vodstvene funkcije, tudi kot podpredsednik Svetovnega slovenskega kongresa in predsednik Slovenske konference SSK. Še danes, po tridesetih letih, je nepogrešljiv pri snovanju in izvedbi projektov Svetovnega slovenskega kongres. Iskreno se zavzema za pravice slovenskih rojakov po svetu, jim pomaga pri vračanju odvzetega premoženja, vključevanju v družbeno in politično življenje v Sloveniji, pri pridobivanju državljanstva, nostrifikaciji diplom ter zaposlitvah v domovini.

Foto: Tamino Petelinšek/STA.

Kot so zapisali pri Uradu predsednika RS: »Francija Feltrina njegovi sopotniki in sodelavci cenijo kot skrbnega in predanega človeka, ki ima rad domovino in je iskreno posvečen ohranjanju vezi med Slovenci. Za njegov prispevek h gradnji države in za požrtvovalno in zavzeto delo pri ohranjanju in povezovanju slovenstva po svetu se mu Republika Slovenija zahvaljuje z visokim državnim odlikovanjem.«

Zapisanim besedam se pridružujemo tudi pri Svetovnem slovenskem kongresu. Za njegovo požrtvovalno delo in predanost se mu iz srca zahvaljujemo in mu izrekamo iskrene čestitke ob prejemu odlikovanja!