Aktualno

V Odmevih tokrat o spodbudah za vračanje mladih v domovino

V Odmevih so tokrat gostila Saro Oblak Spaicher, sodelujočo predavateljico na V. Konferenci slovenskih mladih raziskovalcev in študentov iz sveta in Slovenije, ki je v organizaciji Svetovnega slovenskega kongresa, potekala na Institut »Jožef Stefan« v Ljubljani.

Sara je nekdanja mednarodna elitna košarkarica, ki je igrala za vse klubske kot tudi reprezentančne selekcije, nato pa se na povabilo NCAA D-1 univerze preselila v New York City. Danes ji kot strateginji, transformacijski mentorici, in certificirani trenerki za miselnost zaupajo stranke po celem svetu.

Po osemnajstih letih življenja v ZDA, se je z družino vrnila v domačo Škofjo Loko. Z voditeljico Odmevov, Rosvito Pesek sta spregovorili o njeni zgodbi vračanja, prepleteni z nesmisli in zapleti slovenske birokracije.

Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona

Vabljeni k ogledu oddaje. Več o V. Konferenci slovenskih mladih raziskovalcev in študentov iz sveta in Slovenije, na kateri so sodelujoči spregovorili o spodbudah za vračanje mladih v domovino in izzivih pri iskanju zaposlitve pa TUKAJ.